Slik verdisettes din brukte mobil

Den estimerte verdien som blir oppgitt er basert på svar du gir om mobilens stand ved registrering av Mobilpant. Om det skulle oppdages ytterligere feil på mobilen vil Talkmore kontakte deg via e-post med informasjon om ny verdi og eventuell etterfakturering som vil komme på mobilfakturaen.

Det er viktig at du leser gjennom sjekklisten før du sender inn mobilen din:

Sjekkliste før innsending:

  • Kameraet blir ikke påvirket av grey spots, støv i linsen. 
  • Displayet har ingen feil som f.eks white spots, greyspots, innbrenning, prikker, døde piksler m.m. 
  • Skjermen er ikke sprukket eller knust. Dype skraper er ikke godkjent. 
  • Mobilens ytre er fri for store riper, dype hakk, fri for sprekker eller bulker som ikke kan regnes under normal bruksslitasje. 
  • Mobilen er ikke bøyd eller har løs skjerm. 
  • SIM kort hyllen er i og minnekort er fjernet. 
  • Mobilen er gjenopprettet til fabrikkinnstillinger.
  • Find My iPhone eller Find My Device er slått av. 
  • Lad mobilen og slå den av. 


Forklaring på hva de forskjellige skadene betyr:

Greyspots
Greyspots på mobilkameraet oppstår når støv, mugg eller skitt samler seg på bildesensoren over tid, spesielt i støvete omgivelser som for eksempel lommer, eller på grunn av aldring. Manglende beskyttelse mot ytre elementer, som støv og skitt, kan også bidra til dette problemet.

Hvordan sjekke greyspots? 
Åpne kamera-appen på mobilen og rett linsen mot en hvit vegg eller et ark. Eventuell mugg eller støv på linsen vil bli synlig. 

White spots
White spots er døde piksler som ikke lenger viser noen farge og kan vises som hvite prikker på skjermen din. Det kan være flere grunner til at White Spots oppstår, som deriblant fysisk skade, programvarefeil eller fuktskade. 

Innbrenning/LCD Burn
Innbrenning oppstår når et bilde har vært vist på skjermen i lengre tid, spesielt med høy lysstyrke. Dette kan føre til at visse piksler blir overeksponert og beholder en del av det statiske bildet selv når skjermen viser annet innhold. Dette er merkbart som et gjenværende "etterbilde" eller "merke" på skjermen.

LCD Bleed
LCD Bleed kan forekomme ved at skjermen har fått en kraftig støt, dette har da sørget for at væsken inne i LCD panelet har lekket ut. 

Ukjent del? 
Mobilen har ikke blitt reparert hos en autorisert forhandler. I den sammenhengen så har det blitt byttet deler i mobilen som ikke er originale.